Barijatriska kirurgija

Zahvati za mršavljenje

Zahvati za mršavljenje

Ako se već dugi niz godina borite sa suvišnim kilogramima, ako ste isprobali već više vrsta dijeta i na kraju uvijek ostali razočarani, barijatrijska kirurgija je rješenje za Vas!
Dugoročna ispitivanja su pokazala da je kod liječenja patološke debljine uspješna samo barijatrijska kirurgija. Ona predstavlja “pomagalo” koje će vam olakšati mijenjanje vaših prehrambenih navika, što će vas dovesti do željenoga rezultata tj. manjeg broja kilograma.
Laparaskopska uzdužna resekcija želuca (gastric sleeve) nije kozmetička operacija,već se radi se o minimalno invazivnom zahvatu na probavnome traktu. Zahvat izvode međunarodni stručnjaci koji iza sebe imaju na desetke tisuća izvedenih ovih i sličnih zahvata godišnje. Zbog korištenja najnovijih metoda zahvat se izvodi u općoj anesteziji i traje samo sat vremena, dok je oporavak minimalan (2 do 3 dana)


Kao kod svake druge operacije važno da pacijent zadovoljava odgovarajuće kriterije, a kriteriji primjerenosti za ovaj barijatrijski zahvat koje je odredio Međunarodni savez barijatrijske kirurgije (I.F.S.O.) su:

  • BMI veći od 40
  • BMI veći od 35, uz prisutne popratne bolesti koje ozbiljno ugrožavaju život bolesnika..
  • Preporučljiva starost za operaciju je između 18. i 65. godine, a operira se i bolesnike, mlađe od deset godina, ali je za to potreban poseban razlog
  • Trudnice

  • Osobe s duševnim poremećajima
    (shizofrenija, granični poremećaj osobnosti, kronična depresija, kompulzivno prejedanje i sl.);

  • Osobe koje nisu spremne promijeniti svoje životne navike i slijediti upute nakon operativnog zahvata.

Pacijentima, koji se odluče na zahvat laparaskopske uzdužne resekcije želuca, omogućiti ćemo najsuvremeniju uslugu na području barijatrijske kirurgije koja bi se po prvi put izvodila u Hrvatskoj.
Svjesni smo da su povjerenje u stručnjake i njihova ljubaznost od ključne važnost,i stoga će ove zahvate izvoditi međunarodni i domaći priznati stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u izvođenju ovog i još mnogobrojnih sličnih zahvata.
U timu koji se skrbi za pojedinca prije, između i nakon operacije su razni stručnjaci – od kirurga, anesteziologa, psihologa, medicinskih sestara i tehničara.

Kontaktne informacije i naručivanje na barijatrijsku operaciju
Na specijalistički pregled i barijatrijsku operaciju možete se naručiti na telefonski broj:

+385 20 400 500
+385 20 400 505
a možete nam i pisati na
www.covidien.com