Home / Prof. dr. sc. Dalibor Krpan, prim. dr. med.

Prof. dr. sc. Dalibor Krpan, prim. dr. med.

Specijalist interne medicine, endokrinolog

RADNO VRIJEME

  • Prema dogovoru

KONTAKT

  • Ul. dr. Ante Starčevića 45
  • info@marin-med.com
  • +385 (0)20 400 500
  • +385 (0)20 400 505
dalibor krpan

 

Prof.dr.sc. Dalibor Krpan, prim.dr.med. – nefrolog, internist i endokrinolog, primarius, doktor medicinskih znanosti, profesor na sveučilištu – surađuje sa više uglednih institucija medicine u Americi, Izraelu i Koreji. Uz to je i jedan je od glavnih stručnjaka za košte bolesti s velikim kliničkim iskustvom vezano za liječenje osteoporoze i generalno svih bolesti kostiju.

Dr Dalibor Krpan je ujedno i među prvim doktorima koji je u medicinsku praksu uveo denzitometriju kostiju, koje je postala standardna dijagnostičku metodu osteoporoze. Uz to je uveo i transiliakalnu biopsiju i histomorfometriju kosti. Dr Krpan je jedan od glavnih stručnjaka za biopsiju kosti –  napravio je preko 7000 transiliakalnih biopsija kosti, koje su ključne za dijagnozu koštanih bolesti.

Dr Krapn je utemeljio Polikliniku K-centar 2007. godine s glavnim ciljem da se uvedu nove metode i tehnologije. S time je uveo novi koncept liječenja kroničnih koštano-zglobnih bolesti, MBST, Gensku dijagnostiku, te u suradnji s svjetskim stručnjacima uvodi UGS metodu liječenja vena + THD metodu liječenja hemoroida.

Zadnjih godina, dr. Krpan se bavi utjecajem čimbenika na kosti, osnovavši sustav treninga namijenjen poboljšanju zdravlja kosti koji je zasnovan na principima taekwondoa, borilačke vještine. Ovaj sustav je nastao kao spoj medicinskog iskustva i poznavanja taekwondoa gdje je vlasnik crnog pojasa.

Objavio je preko 70 stručnih i znanstvenih radova, poglavlja u knjigama te priručnik “Tae do” tjelovježbe za liječenje osteoporoze.

Za svoj rad dobio je više priznanja među kojima je i “Geosang” medalja, odlikovanje Republike Koreje.