Home / Prof. dr. sc. Darko Antičević, dr. med.

Prof. dr. sc. Darko Antičević, dr. med.

specijalist ortoped, subspecijalista dječje ortopedije

RADNO VRIJEME

  • Prema dogovoru

KONTAKT

  • Ul. dr. Ante Starčevića 45
  • info@marin-med.com
  • +385 (0)20 400 500
  • +385 (0)20 400 505

Dječji ortoped, Dr. Darko Antičević se educirao iz ortopedske struke u Zagrebu, Bologna (Italija), Oxfordu (Engleska), Baselu (Švicarska). Specijalistički ispit iz ortopedije položio 1979. godine. Fellowship (uža specijalizacija) iz dječje ortopedije u trajanju od 12 mjeseci završio u Hospital for Joint Diseases u New Yorku NY, USA. Završio više kraćih tečajeva iz dječje ortopedije, London, Edinburgh, Davos, Graz, Stockholm, Verona.

Od 1984.godine postaje dječji ortoped. Područje stručnog rada je ukupna skrb sustava za kretanje, a napose prirođene i stečene bolesti kuka, koljena i stopala, ultrazvučna dijagnostika od novorođenačke do adolescentne dobi, prirođene nejednakosti duljine donjih ekstremiteta, rekonstrukcijska kirurgija uz primjenu vanjskog fiksatora, korekcija kasnih posljedica traume i infekcija na kostima i zglobovima, neuromuskularne bolesti i cerebralna paraliza, dobroćudni tumori kosti, koštane displazije, rijetke bolesti kostiju i zglobova, osteogenesis imperfecta.

Dr. Darko Antičević je ujedno i ispitivač na specijalističkim ispitima iz ortopedije od 2004 godine. Pročelnik Katedre za ortopediju Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 2007. do 2012. Mentor specijalizanata iz ortopedije, medntor za diplomske radove. Član Hrvatskog društva za ortopediju Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) od 1976. Osnivač i član Hrvatskog društva za Osteogenesis Imperfecta od godine 1998. Predsjednik Hrvatskog
društva za dječju ortopediju od 2005. do 2013. Dopredsjednik Hrvatskog društva za humanu genetiku od 2012. godine. Za dugogodišnji rad u Hrvatskom liječničkom zboru dobio Nagradu „Ladislav Rakovac“ HLZ-a, 2011. godine.

Predsjednik organizacijskog odbora 29-tog godišnjeg kongresa European Paediatric Orthopaedic Society, koji je održan u Zagrebu od 7. do 10. travnja 2010. godine. Predsjednik organizacijskog odbora 11-te Internacionalne Konferencije (tri-annual) o Osteogenesis Imperfecta, održane u Dubrovniku od 2. do 5. listopada 2011. godine. Član organizacijskog i znanstvenog odbora više od 20 kongresa i stručnih sastanaka održanih u Hrvatskoj. Objavio više od 150 stručnih i znanstvenih publikacija u domaćim i stranim časopisima i više od 20 nastavnih tekstova. Urednik (u su-autorstvu) dvije knjige objavljene na engleskom jeziku i više od 15 poglavlja u knjigama. Suradnik na pet znanstvenih projekata i voditelj
jednog znanstvenog projekta. Više od 20 godina promotor dječje ortopedije u tiskanim i elektronskim medijima u Hrvatskoj.

Pozvani predavač na više od 25 stručnih i znanstvenih kongresa i edukacijskih tečajeva (EPOS) za specijaliste ortopedije, većinom u inozemstvu, Pariz, Cairo, Bratislava, Cluj/Napoca, Ruse, Prag, Varšava, Jeruzalem, Trst, Bukurešt, Madrid, Seul, Lisabon/Estoril, Beč (4x), Niš, Medjugorje, Helsinki. New York. Uz to bio je pozvani voditelj (moderator) sekcija na kongresima u Pragu, Madridu, Helsinkiju, Ateni, Torontu (Kanada), Bruges (Belgija), Wilmington (USA).

Dr. Darko Antičević je ujedno i član uredničkog odbora stručnih i znanstvenih časopisa: Liječnički vjesnik, Pediatrica Croatica, Journal of Pediatric Orthopaedics B, Ortopedija, Traumatologija i Rehabilitacija (Varšava). Recenzent za iste časopise i uz to za Acta Clinica Croatica, Acta Medica Croatica, Pediatrics, European Journal of Orthopaedics and Traumatology, Frontiers in Medicine/Genetics.

Humantirani rad/misija: Children United Rehabiltation Effort (CURE) 2008 u Hondurasu (San Pedro Sula).