Home / Prim. dr. sc. Darko Perović, dr. med.

Prim. dr. sc. Darko Perović, dr. med.

Specijalist opće kirurgije i traumatologije, spinalni kirurg

RADNO VRIJEME

  • Prema dogovoru

KONTAKT

  • Ul. dr. Ante Starčevića 45
  • info@marin-med.com
  • +385 (0)20 400 500
  • +385 (0)20 400 505

Dr. Darko Perović je spinalni kirurg s velikim iskustvom u kirurgiji kralježnice i intervencijama na kralježnici. Trenutno obavlja puno radno vrijeme u Kliničkoj bolnici Dubrava na odjelu za ortopediju i traumatologiju kralježnice, a djelomično u Specijalnoj bolnici za ortopediju neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Sv. Katarine” i Poliklinike Marin Med u Dubrovnik. Svoje znanje i iskustvo sticao je kroz svoju karijeru 15 godina radeći u Hrvatskom referentnom centru za kirurgiju kralježnice pri Klinici za traumatologiju Sveučilišta u Zagrebu Zagreb, Hrvatska.

Dr. Perović je završio svoje poslijediplomsko obrazovanje za kralježnicu uz stipendije u Centru za bolesti kralježnice, Robert Jones i Agnes Hunt Orthopedic District Hospital, u Oswestryju, Ujedinjeno Kraljevstvo i u Klinik für Unfall und Wiederherstelungchirurgie, Kattarinenhospital u Stuttgartu, Njemačka. Dr. Perović je pohađao razne tečajeve i stručne obuke iz minimalno invazivne kirurgije kralježnice u Schön Klinik München Harlaching u Njemačkoj, Sveučilišnoj bolnici u Baselu, u Švicarskoj i Universitair Ziekenhuis Brussel u Belgiji.

Dr. Perović posebno se zanima za ozljede leđne moždine te se aktivno bavi znanstvenim istraživanjima. 2015. godine završio je poslijediplomski studij Biomedicine i zdravstva iz područja Temeljne medicinske znanosti, grana Neurologija. Autor je ili koautor u više od šezdeset znanstvenih radova i sažetaka. Bio je suistražitelj u FP-7 projektima pod nazivom “Multi-dimenzionalni OMICS pristup stratifikaciji pacijenata s križoboljom”. Predavač je na nekoliko dodiplomskih i poslijediplomskih medicinskih kolegija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 2009. do 2011. dr. Perović je bio i ravnatelj Bolničkog informacijskog sustava u KBC-u za traumatologiju Zagreb. Dr. Perović član je upravnog vijeća Hrvatskog društva za vertebrologiju (HVD), te član Međunarodne organizacije AO kralježnice (AO Spine), Hrvatskog društva ortopeda i traumatologa (HUOT), Hrvatskog traumatološkog društva (HTD) i Hrvatskog društva za neuroznanost (HDNZ).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.